Blog - Diyetisyen Dilara Mutlu

Tatile çıkmadan önce hızla kilo verme isteği hatalı diyet uygulamalarını da beraberinde getirebiliyor. Yapılan diyetlerin kulaktan dolma yanlış bilgilerle değil, her bireyin metabolizması farklı olduğu için kişiye özel olması gerekmektedir. 

Devamını Oku

Bu bloğumuzda seratonin içeren 10 besin ögesine yer verdik.

Devamını Oku

Tok halde yapacağınız alışveriş tok halde gittiğiniz için sağlıksız yiyecekleri almaktan vazgeçirecek hem de bütçenizi korumanıza yardımcı olacaktır.

Devamını Oku

Normal vücut ağırlığının üstünde tanımlanan ve hayati tehlikeye sahip bir yeme bozukluğu olan anoreksiya nervoza, psikolojik bir hastalıktır. Zayıflama konusunda aşırı takıntıya sahip olan kişilerde görülen hastalığa sahip olan kişiler normal kilolarının çok altındadır.

Devamını Oku

Kalori açığı, bireyin bir gün veya bir hafta boyunca vücut ağırlığını korumak için ihtiyacı olan kalori miktarından biraz daha azını alarak zaman içerisinde kilo kaybetmeye neden olma durumudur.

Devamını Oku

Sağlıklı ve bilinçli beslenme, uzun ve sağlıklı bir yaşamın ilk şartıdır. Diyet hataları birçok hastalığa katkıda bulunurken, iyi beslenme de birçok hastalığın tedavisinin kritik bir bileşenidir. Beslenme ciddi bir iştir, bilinçli bir yaşam için bazı kurallara uymak gerekir.

Devamını Oku

Ülkemizde anne ve yenidoğan ölümleri gebelik öncesi, gebelik boyunca yetersiz ve dengesiz beslenmeden önemli ölçüde etkilenmektedir. Ülkemizde her yıl 1 milyon 400 000'den fazla doğum olmaktadır. Yetersiz ve dengesiz beslenmenin getirdiği gebelikle ilgili sağlık sorunları, anne ve yenidoğan ölümlerine neden olabilir.

Devamını Oku

Her şeyden önce, hızlı kilo vermenize neden olan şok diyetlerden kaçının. Siz yaza hazırlanırken sağlıksız alışkanlıklara kapılmayın çünkü ben çabuk kilo veririm. Kilo vermenin arkasındaki mantık basit matematiktir. Kilo kaybı, vücut tükettiğinden daha fazla kalori harcadığında gerçekleşir. Kalori açığı olarak bilinen bu durumda çok az kalori tüketmekten kaçınmak çok önemlidir.

Devamını Oku

Antrenman sırasında fizyolojimiz dinlenme durumundan tamamen farklı bir duruma geçer. Kasların kasılması için ATP (yani enerji) üretimimiz artar. Bu döngünün devam etmesi için gerekli enerji ihtiyacı, depolanmış glikojen tüketilerek karşılanır.

Devamını Oku

Bel çevresinin önemi sadece sahip olmak istediğimiz fiziksel görünüş için değil sağlığımız açısından da çok büyük öneme sahiptir. Olması gereken rakamdan fazla olan bel çevresi tansiyon, felç, kalp damar hastalıkları ve tip 2 diyabet için de risk faktörüdür. Günümüzde yaygınlaşan obezite ile artan yağ oranı bel çevresinde kalınlaşmaya sebep olmaktadır.

 

Devamını Oku
WhatsApp WhatsApp